TianDe - Бутик за здраве и красота - Health and Beauty Boutique

10 Дек.

Време е за подаръци! Промоции за Декември TianDe

ПРОМО КОМЛЕКТИ 1 + 1 = 3
Купи два от всяко средство за лице от серията Fucoidan и поличо ПОДАРЪК балсам за устни от същата серия
90 лв.
Кодове: 15601; 15604; 1506; 55605; 85607
Купи два от всякакъв крем за лице от серия Asin Beauty ( Линчжи, Годжи, Мангустин, Нони или женшен ) и полуи ПОДАРЪК крем за ръце “Тропично нони“ от съюата серия!
66 лв.
Кодове: 14902; 14905; 14908
Купи две от крем маките за лице „Алое“, „Ледникова вода“ или „Морски елексир“ и получи ПОДАРЪК маска за околоочен контур от серията Dual System: околоочна крем маска на основа 100 % колаген и плацентна маска с мас на акула и екстракт от листа на маслини!
14,80 лв.
Кодове: 50109; 5011; 5142
Купи два от всяко средство за лице серия Snake Factor и получи ПОДАРЪК крем за ръце или крем за крака със змийска мас!
69,40
Кодове: 41101; 41102; 15102; 15105
Купи комплект средства от серия Martine Collagen: подмладяващ дневен крем и регенериращ бощен крем и получи ПОДАРЪК крем-гел за изглаждане на околоочния контур от същата серия!
128,00 лв.
Кодове: 13501; 13502; 13503
ПРОМО КОМПЛЕКТИ 1 + 1 + 1 + 1 = 4
Купи комплект средства за деца: щампоан за тяло и коса – Baby Bamboo, детска гъба – ръкавица Baby Bamboo, паста- гел за зъби ProDental Junior и получи ПОДАРЪК четка за зъби ProDental Junior – розова или лилава!
36,10 лв.
Кодове: 90151; 20141; 60147; 90153/02; 90153/04
Купи комплект средства за мъже: крем за бръснене, лосион за след бръснене Man Inside, регенериращ балсам за след бръснене и получи ПОДАРЪК душ гел за мъже със сребро!
82,70 лв.
Кодове: 30133; 10127; 10128; 10122
28 окт.

Как функционира плацентната козметика?

Думата «плацента» ни препраща към онези времена, когато нашата кожа е била по бебешки нежна, а ние самите под майчиното крило получавахме всичко необходимо без никакви грижи.Плацентната козметика включва продукти, които помагат на стареещите клетки на кожата «да си припомнят» младостта, и подобно на бебетата да получават «наготово» подхранване, което е необходимо за активното делене и растеж. Плацентата е орган, свързващ организма на майката и детето по време на бременността. Това е кладенец от полезни биологично активни съединения.За производството на козметичните продукти от серия Sheep Placenta се използва овча плацента, тъй като тя е най-съвместима с компонентите на човешката кожа. С
помощта на високотехнологичен метод за екстрахиране производителите достигат висока степен на прочистване на екстракта. Този метод гарантира пълната безопасност на получения продукт. Освен това се запазват всички съставки, които правят плацентата ценна. Методът на плацентно подмладяване започва своята история още през 1912 г.: професор Алексис Карел (Франция) открива активно вещество, способно да възстановява живота на клетките. Въз основа на опитите на Карел през 1931 г. швейцарският доктор Пол Ниханс създава метод на лечение с помощта на живи клетки. След 13 години японският учен Шан Дао успява да извлече от овчата плацента екстракт.Използването на плацента започна много преди научните открития:
• като подмладяващо средство плацентата се е използвала още по времето на Клеопатра. Първите научни обяснения на лечебните свойства на плацентата се споменават в трудовете на Хипократ и Авицена;
• в Китай плацентата са наричали «лодка във виолетова река», с която детето пристига в света. След раждането на детето са изсушавали последъка му, при поява на тежка болест са приготвяли отвара и са я давали на болния да пие. Това се е смятало за много ефикасно средство за стимулиране на защитните сили на организма;
• руските баби-акушерки са съветвали след раждането плацентата да се заравя под прага (място за възнесение на предците) или в малка яма, в която се засажда дърво като символичен побратим на новороденото дете.
Екстрактът от плацента (Placental extract) е продукт, получен по метода хидролиза (разграждане) на плацентната тъкан, неповторим природен комплекс, съдържащ белтъци, аминокиселини, полизахариди, липиди, ензими, ненаситени мастни киселини, витамини и микроелементи. ”Повечето от микробите, които попадат върху кожата, загиват за 20-30 минути.
Как функционира плацентната козметика?
• Стимулира «белтъка на младостта»: протеин,който се съдържа в овчата плацента, по състав наподобява основния строителен белтък в човешката кожа — колаген, естественото производство на който в организма значително се редуцира към 35-годишна възраст, което води до поява на бръчки.
• «Блокира» свободните радикали: свободните радикали са признати виновници за преждевременното стареене. В кожата най-силно от тях страда колагенът, тъй като радикалните молекули възпрепятстват свободното преместване на молекулите в колагеновите влакна, в резултат на което те образуват връзки, губят гъвкавостта си и стават твърди.
• Намалява трансепидермалните загуби на влага: аминокиселините на екстракта от плацента създават върху кожата защитен филм, който възпрепятства загубата на влага, без да затруднява клетъчното дишане.
• Осигурява наситено подхранване на клетките: екстрактът от плацента съдържа комплекс от подхранващи вещества, сред които аминокиселини, ензими, минерални вещества и много др.
• Повишава «козметичния имунитет»: кожата е имунокомпетентен орган. Това означава, че тя сама носи отговорност за имунитета си! За тази цел кожата е въоръжена с цяла система от имунни клетки: Лангерхансовите клетки осъществяват контрол, клетките лимфоцити «бомбардират» врага, а клетките макрофаги «довършват» външните агенти. Кожата е «щит» на организма, на нея постоянно се налага да отразява атаките на външния свят. Но много често собствената защитна система не е на висота, и агресорът побеждава. В резултат на това се появяват дерматити, екземи, акне и други козметични проблеми.

27 окт.

ЗАЩО КОЛАГЕНА Е ВАЖЕН ? Серия Collagen Activ 35 +

 

Ако на 35 години изглеждате добре, това означава, че сте запознати с правилата за грижа за кожата. Но след 35-годишна възраст се налага да ги промените, защото в тази възраст кожата започва нов жизнен етап. За да «запазите лицето», трябва да компенсирате недостига на «белтък на младостта » — колаген. В това, че колагенът е «белтък на младостта», може да се убедите, като се погледнете в огледалото: появата на мимически бръчки е първият признак на недостиг на колаген.Колагенът е «арматурата» на кожата: той осигурява нейния тонус, еластичност и гладкост. Освен това колагеновите влакна са способни да натрупват влага.70% от белтъка на младата кожа се състои от колаген. Но вече между 25 и 30 години при повечето хора процесите на синтез на колаген започват да се забавят, и този процес ще продължи до края на живота. При това се променя и качеството на колагена: той губи способността си да натрупва влага, става по-малко гъвкав и еластичен. Колагеновите влакна при хората, които са «в разцвета на силите си», са много здрави: ако
се съберат заедно с диаметър до 1 мм, ще могат да издържат натоварване повече от 10 кг — като въже или метална тел. Затова кожата, в която се съдържа колаген «с добро качество», е способна да
се разтяга без увреждане, лесно си връща предишната форма. Към 35 години колагеновите влакна стават по-дебели, като в резултат на това се натрупва «зашит» нееластичен колаген и се появяват дълбоки бръчки, кожата на лицето «увисва». Процесите на образуване на «нов» колаген в тази възраст вече са
значително по-бавни от скоростта на разпадането на «стария». Кожата има нужда от доставяне на колаген отвън. Някога козметичните продукти с колаген притежаваха само повърхностно действие.Неговите молекули се отличаваха с гигантски размери и не можеха да преодолеят бариерата на епидермиса. Днес производителите се научиха да разграждат молекулите чрез хидролиза. Това подобри ефективността на козметичните продукти няколко пъти. Основен компонент в серията Collagen Activ е лесно усвояващият се хидролизиран колаген.

27 окт.

Тибетски билки , TianDe

 

Билките в Тибет са повече от растения. Сред тях има «царе» и «министри», «слуги» и «простолюдие». Както в човешкото общество, така и в тибетските фитокомпозиции се изгражда йерархия. И това, на какво стъпало ще се окаже конкретното растение, зависи от ролята му и силата на лечебното действие.А тази сила понякога е до такава степен голяма, че с помощта й е възможно да се избегне операция. Например вместо апендиксът да бъде опериран, тибетските лекари «разтварят» съдържимото му с помощта на специални билкови настойки.Тибетските лечители казват: «Отварите (чайовете) са усмивката на лечебните растения, хапчетата (традиционно китайско лекарство под формата на едри топчета за вътрешен прием) са погледът на растенията, а тибетските настойки са душата на растенията». В козметиката тибетските билки с успех се използват вече няколко хилядолетия.Начините за въздействие върху кожата с нещо наподобяват методите на европейската козметология. Например аналогът на популярната spa процедура в тибетската медицина е «Лум» (lum в превод от тибетски — «овлажнявам»).Представете си, че сте попаднали в тибетски spa салон. Той се намира високо в планините, където снежните върхове сякаш подпират небето. Там ще се отпуснете, насладите на аромата на хиляди билки, от водата на планинския извор лъхат прохлада и свежест. Компанията TianDe направи тази фантазия действителност, залагайки силата и енергията на растенията от Тибет в козметичните продукти за грижа за лицето от серия Tibetan Herbs. Основният компонент в серията е екстракт от шафран.За приготвяне на екстракта от шафран се използват близалцата на цветовете от
шафранов минзухар (Crocus sativus). Едно цвете има само 3 близалца. Минзухарът цъфти само веднъж на 2-3 седмици. Цветето се разтваря само за 2 часа.Ценно, колкото златото: за да се добие 1 грам
шафран, трябва да се обработят не по-малко от 150 цвята. Днес в света всяка година се произвеждат само 300 тона шафран.Химичен състав на растението: 5-7% минерални и глюкозидни вещества, 5-8% восък и мазнини, 12-13% протеини и малко количество етерично масло, което придава на шафрана специфичен приятен аромат.Екстрактът от шафран е задължителен компонент във «формулата на красотата»в Древния Изток: още Клеопатра е вземала шафранови вани за запазване на младостта на кожата.Екстракт от шафран (Crocus sativus flower extract):
• природен хидратант, поддържа в клетките на кожата оптимален воден баланс;
• антиоксидант, прави кожата да «свети отвътре», тонизира, насища с енергия, подобрява съпротивляемостта към външните въздействия и възпрепятства загубата на еластичност;
• притежава изсветляващи свойства, изравнява тена на лицето, «изглажда» следите от пигментните петна.

 

27 окт.

ЗАПОЗНАНСТВО С КОЖАТА -TianDe -грижа за лицето

 

 

 

Козметичните продукти TianDe са комбинация от най-новите научни постижения и многовековния опит на традиционната китайска медицина. Тайните на източните лечители предизвикват искрено възхищение на учените и лекарите от целия свят и превъзхождат по своята ефективност много от съвременните фармаколо-
гични препарати и терапевтични процедури. В арсенала на традиционната китайска медицина влизат над 5 хиляди лечебни съставки от растителен и животински произход. Повечето от тях са уникални със своето действие, поради което високо се оценяват на Запад и в Европа, това са женшенът, кордицепсът, зеленият чай,гъбата линчжи, гъбата шиитаке, плацентата и др.Древните рецепти на китайската медицина, усъвършенствани през петте хилядолетия, в тандем със съвременните технологии придобиват още по-голяма ефективност, което позволява да се решат най-сложните козметични проблеми.Козметичните продукти TianDe се произвеждат от големи предприятия в Китай в съответствие със световните стандарти за качество (ISO 9001:2002 и GMP).
Представете си, че козметичните съставки са одушевени предмети. Попадайки в опаковката с крем или тоник, те започват да взаимодействат и общуват. Такова общуване ражда онова, което при цялото си желание не би могла да постигне всяка от съставките поотделно. Това прилича на свирене на симфоничен оркестър: музика, която се ражда благодарение на хармоничното свирене на 100 музиканти, и е нещо повече от обикновен набор от звуци. И нито един музикант не може да възпроизведе такова звучене сам. Описаното илюстрира принципа на синергия, който стои в основата на продуктите TianDe. Съчетанието от различни съставки в козметичните композиции TianDe дава не просто сбор, а съвършено ново качество, което осигурява най-голяма ефективност на продуктите TianDe.Козметичните продукти TianDe са насочени към поддържане и възстановяване на собствените механизми на функциониране на кожата. Те са призовани да увеличат защитните й функции, а не да работят вместо нея. Това се постига благодарение на възстановяването на природното равновесие, засилването на имунитета и защитните функции на кожата. Да се окаже влияние върху причината, а не върху последиците от проблема — въз основа на този принцип е построена традиционната китайска медицина. Самостоятелно да се справи с нарушаването на жизнените процеси на кожата помагат козметичните програми въз основа на фитозащитни комплекси, растителни био протеини и церамиди, морски биокомплекси, пептиди и много други. Козметичните линии на компанията TianDe са основани на постоянната грижа за запазване на красотата на кожата. Повърхностното почистване, редовното дълбоко почистване, тонизирането, хидратацията и защитата, необходими на младата кожа, с времето хармонично се допълват от процедури за интензивно подхранване, възстановяване на епидермиса на клетъчно ниво и лифтинг. Формулата на всеки продукт се разработва спрямо типа кожа, нейната чувствителност, възраст и съществуващи проблеми. Погрижете се за външния си вид, използвайки козметичните продукти TianDe, и следвайте основната тенденция — на красотата и младостта. Вашата кожа го заслужава!
Запознанство с кожата
Кожата е «плик» на човешкото тяло, съдържащ описание на цялата му биография, и е негов защитник. Кожата е подложена на големи натоварвания: сухота на въздуха в помещението, студ и горещина навън, замърсен въздух, изпепеляващо слънце — всички тези фактори са причина за появата на проблеми.
По количество и разнообразие на изпълняваните функции кожата значително превъзхожда останалите органи. Тя играе ролята на трети бял дроб — диша, благодарение на което се поддържа постоянна температура на вътрешните органи.Освен това кожата може да се сравни с гранична служба: тя отделя вътрешните органи от външния свят, като заедно с това им позволява да контактуват. Така кожната
обвивка възпрепятства проникването на вредни микроби в организма, химикали, а също така извежда токсини и продукти на тъканния обмен, участва във водно-солния, въглехидратния и белтъчния обмен. Освен това кожата изпълнява регулаторна функция (регулира синтеза на витамин D, необходим за растежа и снабдяването на костите с калций); информационна (предава сигнали в мозъка с помощта на 500
нервни рецептора, които се намират върху всеки неин квадратен сантиметър);имунна (основни елементи на имунната система на кожата са Лангерхансови клетки); терморегулираща (регулира обмена на топлина между организма и външната среда: при стесняване на кръвоносните съдове топлината се задържа в организма, при разширяването се извършва отдаване).
Структура на кожата
Кожата е най-големият орган: площта при възрастния човек средно е 2 квадратни метра, а теглото приблизително три пъти повече от теглото на черния дроб (най-големия орган на човешкия организъм) и е около 15% от общото тегло на тялото. Кожата има около 150 нервни окончания, повече от 3 милиона клетки, около 100-300 потни жлези и 1 километър кръвоносни съдове. Съдовата система на кожата побира една трета от цялата кръв, която циркулира в организма — 1,6 литра.Кожата се състои от три основни слоя — най-горен слой (епидермис), самата кожа (дерма) и подкожна мастна тъкан. Епидермисът е горен, най-тънък слой: дебелината му е съпоставима с дебелината на лист плътна хартия, но именно епидермисът осигурява повечето от защитните свойства на кожата. Състои се от пет слоя клетки, в най-долния — базален (зародишен) — протичат обменните процеси и се образуват нови клетки. Постепенно предвижвайки се нагоре, те губят ядрото и стават рогови. По този начин горният (рогов) слой на епидермиса се състои от «мъртви» клетки, които се лющят по вре ме на непрекъснатия процес на обновяване на кожата. Човек всеки ден губи около 1 грам от роговите люспи. Именно от тях се състои по-голямата част от домашния прах — 70%. Кожата, която човек «сваля» през целия си живот, може да достигне 18 килограма.
Освен най-голямата група кератиноцити в епидермиса съществуват меланоцити, които изпълняват пигменто- образуваща функция, Лангерхансови клетки и лимфоцити.
Дермата се състои от два слоя — папиларен и мрежест. Папиларният слой е получил името си заради
многобройните папила, хлътнали в епидермиса. Те определят рисунката на повърхността на кожата, която
има индивидуален характер. Този факт се използва в криминалистиката — при разпознаване на пръстовите
отпечатъци. Мрежестият слой на дермата е образуван от мощни снопчета от колагенови влакна и мрежа от
еластични влакна. Основните клетки на дермата — фибробластите са своеобразна «фабрика» за производ-
ство на еластин, колаген и хиалуронова киселина.Снопчетата от колагенови влакна преминават основно
в две насоки: едните от тях лежат перпендикулярно спрямо повърхността на кожата, другите — напречно.
Заедно те образуват мрежа, структурата на която се определя от функционалното натоварване върху ко-
жата. В участъците, подложени на силно натоварване (стъпала, връхчета на пръстите, лакти и др.), е добре
развита широкопореста, груба мрежа от колагенови влакна. А там, където кожата е подложена на значи-
телно разтягане (тиловата част на стъпалото, лицето и т.н.), в мрежестия слой се намира по-нежна колагено-
ва мрежа. Еластичните влакна повтарят хода на колагеновите влакна. Влакната на колагена и еластина оформят опорната структура на кожата и заедно с междуклетъчното вещество й придават еластичност и здравина. Структурата прилича на триизмерна мрежа, към която се прикрепят всички структурни компоненти на дермата.Най-високият американски небостъргач Уилис Тауър (110 етажа — висок над 500 метра повтаря природната архитектура на колагеновите влакна, затова е способен да устои на силата на чикагските ветрове. В дермата също така се съдържат нерви, кръвоносни и лимфатични съдове, космени фоликули, потни и мастни жлези. Именно в нея са разположени гладките мускули, които управляват движенията на лицето. Мимическите бръчки са краен резултат от 15 000 промени в изражението на лицето, които извършваме всеки ден! Младата кожа има здрави колагенови влакна, но с възрастта те стават по-сла-
би, по-бързо се увреждат, а възстановяването им е по-бавно. И на мястото на постоянно повтарящите се изражения на лицето се появяват трайни «следи». Хиподермата (подкожна мастна тъкан) включва мастна тъкан, подкожни нервни и съдови канали. В същия слой се намират космени фоликули и потни жлези. Хи-
подермата изпълнява функцията на топлоизолация и омекотяване на механичното въздействие върху вътрешните органи. Дебелината на този слой е от 2 до 10 мм. Подкожната тъкан се състои от снопчета съединителна тъкан, които се преплитат и образуват мрежа от дебели колагенови и еластинови влакна, продължаващи от дермата, и от парченца мастна тъкан. Основните клетки на подкожната мастна тъкан са адипоцити, на които най-голямата особеност се състои във възможността да увеличават размерите си, като почти изцяло се запълват със себум.

 

 

23 окт.

Линия грижа за косата ,TianDe


Всички знаем колко здрави и блестящи коси имат хората в Китай. Това не е просто ген. Ето една малка тайна.

Защо да пилеете ценни дневни часове за грижа на косата, когато можете просто да го направите, докато спите ?

Всъщност грижата за косата през нощта е най-ефективна. Сладката дрямка не само ще ви донесе  сладки сънища, но също така и по-красива коса. Ние ще Ви оставим на магията на грижите по време на сън.

Красива коса за една нощ.

Разбира се, маските за коса, терапиите и балсамите действат и след прилагане в продължение на 20 минути, но те показват своята реална сила, когато се оставят да действат през нощта. Нанесете продукта и внимателно втрийте в косата кичур по кичур.  След това използвайте сешоар, за да може топлината допълнително да подсили ефекта на продукта за грижа за косата. Може дори да спите с тюрбан от лека микрофибърна материя. Като алтернатива може да покриете възглавницата си с голяма кърпа. Сутринта старателно измийте с шампоан и изплакнете добре. Обикновено не е необходимо допълнително третиране с балсам.

Косата Ви ще стане много мека и затова оформянето й може да се окаже трудно. Просто нанесете  малко стилизираща пяна или лак, за да придадете желаната фиксация.

И още нещо…

Правилното хранене и приемът на витамини са важна част от грижата за косата. Тук може да ви помогне Биологично Активната Добавка Пьяолян.

Разгледайте всички продукти за коса от TianDe  и намерете своя уникален продукт !

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.